Karen Heerschop en Kees Tabak tonen de cheque.
Karen Heerschop en Kees Tabak tonen de cheque. Foto: GAC

Ruim 1.600 euro van GAC voor GNR

Algemeen

HILVERSUM - De wandelaars van de Voetstappenpad Wandelrally hebben een bedrag van 1.624 euro bij elkaar gelopen. Vrijdag heeft Kees Tabak, voorzitter loopcommissie van het GAC de cheque overhandigd aan directeur-rentmeester a.i. van het Goois Natuurreservaat Karen Heerschop.

"Wij zijn heel blij met dit geldbedrag, maar nóg meer met de betrokkenheid van de Gooise Atletiek Club", sprak Heerschop vrijdag. "Het GNR is tenslotte van ons allemaal en samen moeten we zorgen dat we deze natuurgebieden in stand houden. Ze zijn van grote immateriële waarde voor ons."

De rally vond plaats op zondag 27 mei. In totaal liepen 232 wandelaars en nordic walkers mee. Alle inschrijfgelden schenkt de Hilversumse atletiekvereniging aan het GNR, zodat deze natuurgebieden in het Gooi onderhouden kunnen worden.

De wandelrally is een historische en gevarieerde route van 29 kilometer. Ook is het mogelijk de helft af te leggen. De route brengt de deelnemers over heide, door bossen, langs grafheuvels en zandverstuivingen, langes heideven het Hilversums Wasmeer en langs akkers en weilanden. 

Uit de krant