Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

CDA: 'College open ogen voor plan Huisman'

Buurt / wijk

HILVERSUM - College van burgemeester en wethouders, open de ogen en sta open om de plannen van Michel Huisman voor het Stationsplein serieus te onderzoeken. De maatschappelijke lobby om te kijken naar een alternatief voor De 7 Straatjes neemt toe en moet gehoor krijgen.

Dat vindt het CDA Hilversum. Als uit dit onderzoek naar voren komt dat het plan van de Heerlense kunstenaar (De 4 Brinkjes) inderdaad niet past bij de Hilversumse schaal, zoals wethouder Arno Scheepers in deze krant al aangaf, dan is dat ook winst. Dan is er namelijk serieus naar gekeken.

Dat het proces om tot een mooi nieuw stationsgebied te komen dan langer duurt, komt ten goede aan de zorgvuldigheid. "Liever een paar maanden vertraging met een plan waar Hilversum blij mee is dan snelheid voor een plan waar niemand echt blij mee is. De ellende en teleurstelling die dat geeft, staat in het niets tot die eventuele vertraging", aldus CDA-fractievoorzitter Olaf Streutker en -raadslid Evert Jan Kruiswijk Jansen.

Huisman is in zijn woonplaats de bedenker van het Maankwartier. Daar heeft hij het stationsgebied heringericht. De kritieken hierover zijn wisselend. Voor Hilversum heeft hij ook plannen. Wat vooral aanspreekt, is dat er in zijn plan een verbinding komt tussen Oost en West.

Uit de krant