Afbeelding
Foto: Rick Mandoeng

Museum Hilversum zoekt jong fotografietalent

Cultureel

HILVERSUM - Museum Hilversum is op zoek naar jong fotografietalent. De Zilveren Camera Junior wordt voor de derde keer georganiseerd en is op weg om één van de belangrijkste fotowedstrijden voor de jongste fotografen te worden.

"We dagen jongeren tussen de tien en achttien jaar uit om mee te doen en van hun dagelijks nieuws een foto te maken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op straat, op school, op de sportclub of binnen je familie? Grote of kleine verhalen; het gaat er om wat jongeren bijzonder vinden en als nieuws willen delen", aldus museumdirecteur Stef van Breugel.

In de krant
Net als de Zilveren Camera wedstrijd, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, kunnen jongeren bij de juniorwedstrijd een enkele foto en fotoserie insturen. "Een nieuwsfoto is meer dan een foto die in de krant komt en waarin het speciale nieuws van die dag wordt getoond", stelt Van Breugel. "We nodigen jongeren uit om met de wedstrijd de kracht van een foto te ontdekken en beelden te leren lezen."

Jury
De jury bestaat uit de Kindergemeenteraad, burgemeester Pieter Broertjes en museumdirecteur Stef van Breugel. Uit alle inzendingen kiest de jury een eerste, tweede en derde plaats in zowel de categorie Enkel als Serie. De prijsuitreiking met trofeeën en echte camera's is op zondag 17 maart. D

Initiatief
De tentoonstelling De Zilveren Camera wordt vanaf dat moment uitgebreid met alle junior-inzendingen. De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera, Museum Hilversum en wordt in samenwerking met Profotonet en Canon gerealiseerd.

Insturen kan tot en met 10 maart naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Kijk voor meer informatie op www.museumhilversum.nl/fotowedstrijd/.

Uit de krant