Jerry Braaksma.
Jerry Braaksma. Foto: Bastiaan Miché

Jerry Braaksma waterschap-lijsttrekker voor 50Plus

Politiek

HILVERSUM - Het politieke bloed kruipt kennelijk toch waar het het niet kan gaan bij Jerry Braaksma. Vorig jaar september stopte hij als raadslid bij Hart voor Hilversum en nu staat de Hilversummer voor een nieuw avontuur bij 50Plus.

"Ik heb er diep over nagedacht of ik me op zou geven voor Provinciale Staten of het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Uiteindelijk heb ik voor het waterschap gekozen. Ik ben door de selectiecommissie gekomen en had nooit verwacht lijsttrekker te worden", aldus de 55-jarige Braaksma.

Ondoorzichtig
Gezien zijn politieke werk voor HvH, waar hij zich bezighield met duurzaamheid en energie, past het waterschap beter bij hem. Zo wil hij dit voor velen ondoorzichtige orgaan transparanter maken en wil hij de inwoners meer een stem geven.

Terugkeer
Daarnaast geeft Braaksma aan dat het mogelijke werk - hij moet immers nog gekozen worden - goed te combineren is met het raadswerk. Een terugkeer in de Hilversumse politiek over drie jaar, als er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen zijn, sluit hij niet uit. 

De verkiezingen voor het waterschap vinden tegelijkertijd plaats met de Provinciale Staten-verkiezingen. Die zijn op woensdag 20 maart. 

Uit de krant