Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché
Foto's/Video

Jarige Rutte op bezoek in MCO Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Hoog bezoek in het Muziekcentrum van de Omroep donderdagmiddag. Niemand minder dan minister-president Mark Rutte bezocht het rijksmonumentale studiocomplex aan de Hilversumse Heuvellaan.

Rutte, vandaag 52 jaar geworden, bezocht het dit jaar negentig jaar oude muziekcentrum op uitnodiging van burgemeester Pieter Broertjes. De minster-president woonde daar onder andere repetities bij van het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Ook sloot hij aan bij een muziekles voor kinderen van muziekschool Globe.

Vanwege zijn verjaardag en Valentijnsdag werd Rutte nog verrast met een bezoek van Dries Roelvink. Het 6-jarige Hilversumse klassieke talentje Jayden Ordòñez en de 9-jarige Maxim Nieuwenhuis uit Den Haag, die recent nog de stationspiano in Hilversum openden, speelden voor de jarige job nog 'Happy Birtday'. 

Op zijn eigen Facebookpagina schrijft Rutte over het bezoek: "In mijn functie kom ik soms op bijzondere plekken. En vanmiddag was zo'n moment. Ik mocht aanwezig zijn bij repetities van het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep, de muzikale huiskamer van Hilversum. Ik waande mij even onderdeel van het orkest, een machtig mooie ervaring. We kunnen er in Nederland echt trots op zijn dat we zulke nationaal en internationaal geroemde orkesten in huis hebben. En de talentvolle kinderen van muziekschool Globe bewezen mij dat Nederlandse orkesten in de toekomst zullen blijven uitblinken."









Uit de krant