Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Kruising Oosterengweg dicht door werkzaamheden

Buurt / wijk

HILVERSUM - 'We maken ons op voor de allerlaatste werkzaamheden en dan liggen alle kabels en leidingen op de juiste plek!', aldus de provincie Noord-Holland over wegwerkzaamheden op de Oosterengweg. Voor automobilisten betekenen die allerlaatste werkzaamheden wel weer gedoe. 

De kruising van de Oosterengweg met de Oude Amersfoortseweg is tussen 11 maart en 5 april in 2 fasen dicht voor autoverkeer. De afsluitingen zijn nodig vanwege afrondende werkzaamheden bij het kruispunt. Fietsers en voetgangers kunnen er wél door.

De rijbaan van de Oude Amersfoortseweg richting de Oosterengweg is van maandag 11 maart tot en met vrijdag 22 maart afgesloten. Men kan in deze fase wel vanaf de Oosterengweg de Oude Amersfoortseweg op. Het verkeer wordt omgeleid via de Willem Bontekoestraat (zie hieronder).

Tekst gaat verder onder afbeelding.

De rijbaan van de Oosterengweg richting de Oude Amersfoortseweg gaat van maandag 25 maart tot en met vrijdag 5 april dicht. Men kan in deze fase wel vanaf de Oude Amersfoortseweg de Oosterengweg op. Het verkeer wordt omgeleid via Van Riebeeckweg, Willem Barentszweg en de Jacob Roggeveenstraat (zie hieronder).

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en percelen goed bereikbaar. De aannemer plaatst waar nodig loopschotten en spant zich in om ook mogelijke andere overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het werk aan de kabels en leidingen op de Oosterengweg - ter voorbereiding van de bouw van de spooronderdoorgang - is zo goed als klaar. Alleen de buiten bedrijf geraakte kabels en leidingen moeten nog opgeruimd én ter hoogte van de kruising met de Oude Amersfoortseweg wordt een laatste rioolaansluiting gemaakt.

Uit de krant