Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Scholieren strijden om Gooise schaaktitel

Algemeen

HILVERSUM  De Hilversumse bibliotheek is komende maandag 11 maart het decor van het Gooise scholenkampioenschap voor het voortgezet onderwijs.

De Gooise scholieren gaan vanaf 14.15 uur de strijd met elkaar aan. De prijsuitreiking wordt rond 17.00 uur verwacht. Deelnemers spelen vijf partijen met een bedenktijd van tien minuten per persoon per partij. Het toernooi staat open voor alle VO-leerlingen uit Hilversum, Bussum, Naarden, Muiden, Huizen, Laren en Blaricum. Deelname is gratis.

Het gaat niet alleen om de beste school. Ook is er een individueel klassement. Voor de titel beste school gelden de beste vier resultaten van leerlingen van een school. De winnende school ontvangt een beker. Daarnaast zijn er enkele surpriseprijzen.

Het evenement is een vervolg op het succesvolle kampioenschap van vorig jaar dat nieuw leven werd ingeblazen in verband met de speelronde van het befaamde Tata Chess-toernooi, in januari 2018 in Beeld en Geluid. Bedoeling is de activiteiten die in dat kader zijn georganiseerd een structureel karakter te geven. Het scholentoernooi is een initiatief van de Stichting Hilversum Schaakt, in samenwerking met schaakclub HSG en de scholengemeenschappen A. Roland Holstcollege,  Goois Lyceum,  Huizermaat en Vituscollege en de Bibliotheek Hilversum. Inschrijven kan HIER

Voor de schaakjeugd staan dit jaar nog meer activiteiten op het programma. Zo is zondag 16 juni het jaarlijkse jeugdtoernooi in Pinetum Blijdenstein. Ook is er een jeugdschaakclinic in hotel Lapershoek (21 juni). Het jaarlijkse toernooi voor Hilversumse basisscholen is in het najaar van 2019.

Uit de krant