Oud-wethouder Angelika Pelsink (rechts) is een van de vier nieuwe bestuursleden.
Oud-wethouder Angelika Pelsink (rechts) is een van de vier nieuwe bestuursleden. Foto: Bastiaan Miché

Hart voor Hilversum heeft weer een bestuur

Politiek

HILVERSUM - Aan een lastige situatie is nu een einde gekomen. Hart voor Hilversum beschikt weer over een bestuur.

Dat is de uitkomst van de algemene ledenvergadering die donderdagavond plaatshad in wijkcentrum St. Joseph. Ongeveer dertig leden wezen oud-wethouder Angelika Pelsink, Chris Groeneveld, Atty van der Meer en Moos van Dorp aan als hun nieuwe bestuursleden.

De verkiezing moest in twee stappen verlopen omdat Van Dorp en Van der Meer omdat zij aspirant-leden zijn, konden zij in de tweede ronde worden aangewezen. Even daarvoor was er nog geen bestuur om ze toe te laten.

De rolverdeling tussen de vier is nog niet duidelijk. Het nieuwe bestuur maakt statutair onder elkaar uit wie welke bestuursfuncties gaat vervullen, zoals dat officieel heet.

Daarmee is een einde gekomen aan lange bestuursdroogte bij de partij die vorig jaar maart de meeste stemmen kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen. Sinds september zat HvH zonder bestuur. 

Eind mei 2018 maakte het inmiddels oude bestuur bekend op te stappen vanwege de gang van zaken bij de coalitieonderhandelingen. De onderhandelaars hadden naar de mening van het bestuur de partijpunten verkwanseld, waaronder het Gooistad-standpunt en samenwerking met 'aartsvijand D66'.  

Uit de krant