Cosmin Stan.
Cosmin Stan. Archieffoto: Bastiaan Miché

Tafeltennissers Hilversum op koers richting ereklasse

Sport

HILVERSUM - Naast het voetbal, hockey en rugby is er ook een regionale derby in het tafeltennis. The Victory uit Weesp en ProActief Hilversum troffen elkaar zaterdagmiddag in Weesp in de strijd om promotie naar de ereklasse; het hoogste niveau in het Nederlandse tafeltennis. De Hilversummers, die twee jaar geleden degradeerden, wonnen het beladen duel met 7-3.

De mannen van coach Bert Olofsen liggen op koers om hun ambitie te realiseren. Olofsen was er niet gerust op een goede afloop, echter toen werd dat Ewout Oostwaarder niet voor Weesp zou kunnen spelen, wisten Hilversum dat een mogelijk was

In het begin ging het niet erg soepel. Cosmin Stan verloor zijn partijen tegen Arturs Reinholds en Fjodor Rademaker. Desondanks leidden de Hilversummers voor de pauze met 2-3. Vervolgens trok Hilversum mede door de steeds beter en sterk spelende Nolan Schulz het initiatief naar zich toe. De titelkandidaat won vier partijen en de thuisploeg slechts één.

In het tafeltennis is iedere partij, er wordt gespeeld om drie gewonnen sets, belangrijk. Een zege levert namelijk ook een punt op voor de ranglijst. Daardoor zijn er met negen enkelspelen en één dubbelspel in een wedstrijd tien punten te verdelen.  

Hilversum staat halverwege de competitie in de strijd om promotie op 35 punten en heeft een veilige voorsprong van zeven punten op het Amsterdamse Tempo Team. Tegen de hoofdstdelingen speelde Hilversum eerder al met 5-5 gelijk. Olofsen: "Theoretisch mogen we dit niet meer uit handen geven; maar het blijft sport en er kan met nog vijf duels te gaan van alles gebeuren."

Uit de krant