Hilversum Denkt vorig jaar.
Hilversum Denkt vorig jaar. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Allerlei demonstraties tijdens zeventiende Hilversum Denkt

Sport

HILVERSUM - Denksportverenigingen in Hilversum presenteren zich binnenkort weer in het centrum tijdens de zeventiende Hilversum Denkt. Opvallende afwezige op zaterdag 6 april is schaakgrootmeester en vast onderdeel van het programma Hans Böhm.

Voor het simultaanschaken hebben de organisatoren dit keer Tea Lanchava - ook niet de eerste de beste - weten te strikken. Deze 44-jarige geboren Georgische is een Nederlandse FIDE grootmeester schaken bij de dames en Internationaal Meester.

Maar verder is er niet veel anders aan het programma van deze zeventiende editie in vergelijking met voorgaande jaren. De Kerkbrink en de Kerkstraat (bij Perry Sport) zijn tussen 10.00 en 16.00 uur opnieuw de decors van de denksporten: dammen, go, schaken, mahjong en othello.

De go-spelers zitten in de grote tent op de Kerkbrink en spelen een toernooi. Wederom geeft Tamara Havik, go-topspeler van de Nederlandse dames, demonstraties en leert iedereen de spelregels. Die zijn eenvoudig en binnen een minuut te leren, verzekert coördinator Kees Schouten van Hilversum Denkt.

De dammers strijden in een sneldamtoernooi om het kampioenschap van de UPDB, de Utrechtse Provinciale Dam Bond, ook in de tent op de Kerkbrink. En uiteraard is de twee jaar jonge Damclub Hilversum, dat als thuisbasis De Zoutkeet kent, present.

Mahjong is een denksportspel met stenen, voor vier personen en ieder voor zich.

Uit de krant