Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
Foto's

Eigenaar Sijgje: 'Brand behoorlijke domper'

Politie

HILVERSUM  - De schrik zit er goed in bij het personeel van Proeflokaal Sijgje een dag na de dramatische brand binnen het restaurant aan de Vaartweg. Met de bedrijfsleider die vanaf de eerste verdieping door de brandweer werd bevrijd gaat het wel goed, vertelt mede-eigenaar (van alle Sijgjevestigingen) Claudio Houtman.

De schade is behoorlijk en voorlopig blijven de deuren dicht, weet hij. "De keuken is nu helemaal klaar. Naar het dakterras toe is het helemaal doorgebrand. Maar wat er precies is gebeurd, weten we niet."

Houtman zat op het moment dat de brand uitbrak nog in het buitenland. Hij was al van plan om zondag terug te komen naar Nederland, maar door de brand verliep deze zondag uiteraard anders dan gepland. Bedrijfsleider van de Hilversumse vestiging, Nadia Francken, woont boven het restaurant. Zij ontdekte de rook zo rond 2.00 uur - die ergens was ontstaan tussen de begane grond en eerste verdieping in - op het moment dat ze nog even naar het toilet moest.

Uiteindelijk was dat het geluk bij het ongeluk. Francken kon nu namelijk de brandweer alarmeren en op tijd worden gered. "Ze heeft superveel geluk gehad", aldus Houtman. "Maar dit is wel een behoorlijke domper. We waren net een halfjaar open en hadden echt ons plekje gevonden in Hilversum. Nu overheerst een downstemming. Máár: het komt goed."

Zie hieronder de foto's. 





Uit de krant