Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Veel publiek, minder verenigingen bij Hilversum Actief

Cultureel

HILVERSUM - Werd Hilversum Actief in september vorig jaar afgeblazen vanwege de langdurige regenval, de herkansing afgelopen zondag was eigenlijk een voorproefje van de zomer. "Beter dan dit kan niet", zegt woordvoerder Kimberley van Bossé van Stichting SportFair. 

En dus was er veel publiek op het Marktplein - het hoogtepunt was rond 14.00 uur - om te zien wat Hilversum allemaal te bieden heeft als het gaat om sportverenigingen, dansscholen, zanggroepen , maatschappelijke organisaties, muziek- en cultuurverenigingen.

Duidelijk was wel dat minder verenigingen voor deze editie zich hadden aangemeld dan acht maanden terug. Van Bossé denkt dat dit komt doordat in september het seizoen begint en de verenigingen dan nog fris genoeg zijn om mee te doen. Nu zit het seizoen er bijna op en organiseren zij bovendien vaak zelf al rond deze periode een eigen evenement. Zo was het hockey zondag niet vertegenwoordigd. 

Maar desondanks was er voor jong en oud genoeg te doen en was dit juist dé kans om kennis te maken met met minder bekende/populaire sporten, zoals American Football en ook roeien. Toch hoopt de organisatie dat tijdens de najaarseditie op 22 september 2019 zich meer verengingen aanmelden. 






Uit de krant