De Matthäus Passion vorig jaar.
De Matthäus Passion vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Lustrum voor Matthäus Passion van Bachkoor Holland in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Voor het vijfde jaar op rij in de St. Vituskerk in Hilversum: de Matthäus Passion door Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars. Woensdag 17 april om 19.30 uur vindt de uitvoering plaats.

De Matthäus Passion (BWV 244) is één van de bekendste composities van Johann Sebastian Bach. Het beroemde oratorium vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus. Het Bachkoor Holland voert dit meesterwerk inmiddels ruim dertig jaar uit in samenwerking met het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest. 

Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

Hij dirigeert de Matthäus Passion jaarlijks met veel plezier omdat hij steeds iets nieuws in het werk ontdekt waarvan de schoonheid hem voor het eerst raakt. Tevens ervaart hij dat de Matthäus voor veel mensen - jong en oud - een moment is om samen te zijn en te reflecteren.

Tickets: www.bachkoorholland.nl / Nationale Theaterkassa 0900-9203 (€ 0,45 pm).

Uit de krant