Dat er nu uit plastic bekers werd gedronken, hinderde niemand.
Dat er nu uit plastic bekers werd gedronken, hinderde niemand. Foto's: Bastiaan Miché

Lentebier Festival: gezellig en genieten

Cultureel

HILVERSUM - Het begon ooit kleinschalig in de eigen achtertuin in Hilversum-Noord, maar inmiddels zijn de bezoekers van het Lentebier Festival in de Biersteeg voor de vier organisatoren Max en Jeroen ten Brinke (vader en zoon), Joshua Broek en Rob Meester vaker niet dan wel bekend. Maakt ook niet uit, zegt Meester. "Ik geniet er al van dat iedereen het zo naar zijn zin kan hebben."

Want het evenement mag dan in de loop der jaren zijn gegroeid, het kleinschalige en gezellige staat nog altijd voorop. En dat kan ook heel goed met plastic bekers, wordt vrijdagavond duidelijk. Glas mag namelijk, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer van de gemeente. Vorig jaar gingen enkele bezoekers namelijk met een glas de Groest op en werden betrapt door een toezichthouder.

Maar heel erg is dat plastic ook weer niet. Pas wanneer je erop let, is te zien dat het glas heeft plaatsgemaakt voor deze bekertjes (met daarop wel weer mooi de tekst 'Biersteeg Festival Hilversum'). En uiteraard is er weer van allerlei speciaalbier te proeven: uiteraard het eigen 'Slokjebier', maar ook een mooi 'Paaseitje', bier van De Koninck en nog veel meer. Maar ook het gewone standaardbier 'voor als je niet speciaal bent' is van de tap verkrijgbaar.

Nieuw is dit jaar ook dat het tweedaagse evenement nu plaatsvindt op de vrijdag en zaterdag in plaats van de zaterdag en zondag. Een idee van de organisatoren om bezoekers een gezellige 'vrijdagmiddagborrel' te bezorgen. En daar maken vier ambtenaren van de gemeente Hilversum vrijdagmiddag gretig gebruik van. "De Paasei smaakt goed", zegt één van hen. Nee, hij hoeft niet met zijn naam in de krant, wie weet krijgt hij dan gedoe met zijn werkgever. Maar gezellig is het hier wel.

De kinderhoek die er voorgaande jaren op zondag wel was, is nu dus verdwenen. Voor de vrijdagmiddag/avond aanwezige kinderen is dat geen punt. Zij verfraaien - terwijl de ouders een biertje drinken - ondertussen een bierviltje. En zo is er voor iedereen - terwijl de livemuziek klinkt - genoeg vermaak.

Uit de krant