Iktoon vorig jaar.
Iktoon vorig jaar. Archieffoto: Bastiaan Miché

Landelijke opening amateurkunstfestival in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het Hilversumse raadhuis is dit jaar het decor van de landelijke opening van het amateurkunstfestival Iktoon. Dat is een prachtige eer voor de stad en een bekroning van de succesvolle editie van Iktoon in 2018. De gemeente is hier bijzonder blij mee", jubelt cultuurwethouder Wimar Jaeger.

Iktoon is een landelijk festival, met als doel om amateurkunst te tonen en deze daarmee te promoten. Dit jaar is het alsmaar groeiende evenement voor de derde keer in Hilversum. En vanwege dat succes van de afgelopen jaren, aldus de wethouder, vindt Iktoon in Hilversum plaats op twee dagen: zaterdag 1 en zondag 2 juni. "We verwachten dit jaar bovendien meer deelnemers en meer bezoekers: er doen 45 verenigingen mee, met gezamenlijk ongeveer 600 deelnemers en we verwachten ongeveer 2500 bezoekers in het hele weekend."

Voor de landelijke opening zijn er verschillende aanvullende, speciaal uitgezochte activiteiten. Componist Ruud Bos maakt een openingscompositie, die als een gezamenlijk kunstwerk door vijftien verenigingen in het hele raadhuis wordt uitgevoerd. Jaeger: "Ook willen we de bezoekers van Iktoon actief laten participeren door ze met elkaar een groots schilderij te laten maken. Verder bieden we workshops aan voor bijvoorbeeld poëzie, dans en glaswerk."

Uit de krant