Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse slaat en schopt agent bij arrestatie van vriend

Politie

HILVERSUM - Bij de de arrestatie van een voor de politie 'bekende' man heeft zijn vriendin, een 28-jarige Hilversumse, een agent geslagen, geschopt en beledigd. Dat meldt de politie Hilversum op Facebook.

Het incident vond dit weekend plaats op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Agenten zagen daar de 'bekende', die dusdanig hard zou rijden. Agenten gingen er achteraan en bij het uitstappen was duidelijk, aldus de politie, dat de man onder invloed was.

"Meneer wilde absoluut niet meewerken en dus is hij met enig verzet aangehouden", aldus de politie Hilversum. "Zijn vriendin, een 28-jarige vrouw uit Hilversum, vond het nodig om onze collega tijdens de aanhouding te slaan, schoppen, te beledigen en te bedreigen. Zij is ook aangehouden met verzet. Tijdens het vervoer naar het bureau bleef de vriendin beledigen en trappen."

Op het politiebureau werd duidelijk dat de vrouw een slok op had. De teller bij de ademanalyse stopte bij 1025 ug/l. Dat staat gelijk aan 2,3 promille. De vrouw werd  ingesloten en bracht de afgelopen nacht door bij de politie. 

Uit de krant