Afbeelding
Foto: Koen van Engelen

Werk rondom Van Riebeeckvijver in juni klaar

Bedrijven

HILVERSUM - De werkzaamheden op de wegen rondom de Van Riebeeckvijver - vooruitlopend op de aanleg van de HOV-busbaan en de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg - verlopen voorspoedig. Volgens schema is de klus medio juni klaar. 

Op de wegen rond de vijver is begin april gestart met het uitbreiden en opnieuw inrichten van parkeerplaatsen. In totaal komen er 49 extra parkeerplaatsen. Daarvan zijn er 24 bedoeld als compensatie van parkeerplaatsen op de Oosterengweg die tijdens de bouw van de tunnel komen te vervallen.

De 8 nieuwe parkeerplaatsen op de Compagnieweg (bij de school ter hoogte van de sportzaal) worden overdag gereserveerd voor personeel en bezoekers van de school. De tijden worden met borden aangegeven.

Verkeersdrempels in deze omgeving verdwijnen pas als de Oosterengweg afgesloten is en de tijdelijke overweg Mussenstraat fungeert als alternatieve route voor nood- en hulpdiensten. In het plantseizoen 2019-2020 komen er op de hoek van de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg nieuwe bomen en groen. Het grasveld wordt al eerder vernieuwd.

Als het werk aan de parkeerplaatsen klaar is, komen er op diverse plaatsen ondergrondse afvalcontainers. Dit gebeurt in opdracht van de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD).

Uit de krant