Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse blijft optimistisch na grote brand in loods Loosdrecht

Bedrijven

LOOSDRECHT - "Ik kan er niks aan veranderen, huilen lost niks op." Aan het woord is Anneke Dijkstra van het in de loods gevestigde Mrs. Italy. De grote brand heeft ook haar loods helemaal verwoest, schrijft de Hilversumse ondernemer op haar Facebookpagina. "Gelukkig was ik met de bus aan het werk in Heusden, dus mede daardoor kan ik toch 'from scratch' iets gaan opbouwen."

Op het moment dat de brand vrijdagavond rond 18.30 uur uitbrak, zat Dijkstra voor een klus in de buurt van 's-Hertogenbosch. "Ik werd ineens door allemaal mensen gebeld met de vraag waar ik was. Zo kreeg ik te horen dat er brand was. Vervolgens heb ik gewoon de opdracht afgemaakt. Ik kon toch niks doen. En toen ik die vlammen zag, wilde ik ook niet te dichtbij zijn."

De brandweer rukte vrijdagavond massaal uit. Vanwege de enorme rookontwikkeling was het advies aan inwoners van Loosdrecht én ook Hilversum om ramen en deuren dicht te houden. En hoewel het vuur al vrij snel onder controle was, was de brandweer nog tot zeker middernacht druk doende met nablussen.

Tekst gaat verder onder foto. 

Een dag later was, ook voor Dijkstra, de ravage goed zichtbaar. Pas een jaar zat zij met haar bedrijf in de loods en nu moet zij weer helemaal opnieuw beginnen. Het goede nieuws is dat ze vanuit alle hoeken hulp krijgt aangeboden en inmiddels een nieuw (weliswaar tijdelijk) onderkomen heeft in Baarn. Maar het vinden van een definitieve locatie is - zeker in deze regio - lastig. Toch blijft de Hilversumse positief. "Ik ben altijd oplossingsgericht. Je kunt je energie stoppen in het zielig vinden, maar je kunt beter op zoek naar een oplossing. Ook vanwege de omzet die ik nu misloop is het zaak om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan."

Uit de krant