Joost Koelega (rechts) volgt Jarno Deen op als voorzitter van de Hilversumse Democraten.
Joost Koelega (rechts) volgt Jarno Deen op als voorzitter van de Hilversumse Democraten. Foto: Vivienne Wesselink

Joost Koelega neemt voorzittershamer D66 Hilversum over

Politiek

HILVERSUM - Joost Koelega heeft dinsdag de voorzittershamer overgenomen van Jarno Deen. Daarmee is hij de nieuwe preses van het bestuur van D66 Hilversum.

"Ik wil graag de komende drie jaar onze partij nog sterker, zichtbaarder en relevanter maken voor alle Hilversummers. De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn nog ver weg, maar we gaan nu al werken aan een lijst met goede kandidaten, een verkiezingsprogramma dat Hilversum nog mooier maakt en zorgen dat we nog meer zichtbaar en benaderbaar zijn in de buurten van Hilversum", aldus Koelega. 

Koelega is 46 jaar en woont 23 jaar in Hilversum samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werkt bij Avaya, een internationale speler in bedrijfscommunicatieoplossingen. Bij D66 heeft de Hilversummer de laatste jaren al de nodige bestuurservaring opgedaan. Zo heeft hij zich de afgelopen drie jaar ingezet voor het verkiezingsprogramma en de campagnes.

Een kleine twee jaar terug werd Deen de voorzitter van het bestuur van de Democraten. Hij volgde Marianne Berenschot op. In totaal is hij 7,5 jaar actief geweest binnen het bestuur. "Ik ben trots op alles wat we de laatste jaren hebben bereikt", meldt Deen. 

Uit de krant