Rebekka Timmer.
Rebekka Timmer. Foto: Bastiaan Miché

BIJ1 van start in Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Ook Hilversum krijgt een afdeling van BIJ1. De politieke partij wil een nieuw geluid laten horen, zoals zij dat al doet in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden en Groningen. Donderdag 4 juli is de eerste activiteit van BIJ1.

"De afgelopen jaren heeft de zittende politiek bewezen te weinig oog te hebben voor wat er leeft in de samenleving en in de praktijk onvoldoende vorm te kunnen  geven aan de bestrijding van racisme, seksisme, validisme en liberaal afbraakbeleid", aldus Rebekka Timmer, voormalig SP-raadslid en sinds vorige week zaterdag lid van het landelijk bestuur van BIJ1. 

Dat maakt het tijd voor een nieuwe politiek, waarin radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid speerpunten zijn. Om de politieke arena open te breken, zoals Timmer opmerkt, start de lokale afdeling met een bijeenkomst over etnisch profileren.

Donderdag 4 juli is wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg het decor van deze aftrap. De documentaire 'Verdacht' van KRO-NCRV in samenwerking met Controle Alt Delete wordt dan vertoond. Volgens BIJ1 is etnisch profileren een groot maatschappelijk probleem waarvoor binnen de gemeente Hilversum te weinig aandacht is. Na de film komen Hilversummers met ervaringsverhalen aan het woord en is er een panelgesprek met onder andere BIJ1-partijleider Sylvana Simons 

De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma begint een half uur later. Tegen 22.00 uur is de bijeenkomst, waar iedereen langs mag komen, ten einde. 

Uit de krant