Een wedstrijd van Hurricanes eerder dit seizoen.
Een wedstrijd van Hurricanes eerder dit seizoen. Archieffoto: Bastiaan Miché

Seizoen Hilversum Hurricanes eindigt in mineur

Sport

HILVERSUM - Het American Footballteam van Hilversum Hurricanes heeft zich niet weten te plaatsen voor de play-offs. De landskampioen verloor de laatste reguliere competitiewedstrijd met 16-6 tegen Arnhem Falcons met 16-6.

En dus zit het seizoen er voor Hurricanes alweer op. Winst was afgelopen zondag namelijk een must voor Hilversum om die play-offs veilig te stellen. Door de nederlaag eindigt het seizoen echter in mineur voor de ploeg die zich volgend seizoen zal moeten revancheren om dan wel de landstitel veilig te stellen.

Het was sowieso al een lastig jaar. Van de in totaal tien wedstrijden verloor Hilversum er maar liefst vier en bleek met name Amsterdam veel te sterk. Veel blessureleed en wisselvallig spel waren vaak de boosdoener. Maar ook tegen Arnhem verloor Hilversum beide wedstrijden. En dus is het terecht dat naast de ongenaakbare hoofdstedelingen Arnhem - en dus niet Hilversum - zich heeft weten te plaatsen voor de play-offs.

De wedstrijd van zondag in Arnhem was eigenlijk een soort finale voor die eindrondes. De winnaar van dit duel zou zich namelijk daarvoor plaatsen. Voor de verliezer was het over en uit.

Hilversum verdedigde aanvankelijk sterk, maar kwam er aanvallend niet doorheen. De thuisploeg kwam zodoende op voorsprong en liep in de tweede helft, mede door twee touchdowns uit naar 16-0. Hilversum deed vijf minuten voor tijd met een touchdown nog wel iets terug, maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.