Het Carolus aan de Bosdrift.
Het Carolus aan de Bosdrift. Archieffoto: Bastiaan Miché

Philadelphia Zorg trekt zich terug uit plannen St. Carolus

Algemeen

HILVERSUM - Philadelphia Zorg heeft zich moeten terugtrekken uit de plannen voor de bouw van een woonzorgcentrum in St. Carolus aan de Bosdrift. Er is een te groot verschil over de te betalen huurprijzen met eigenaar Woonzorg Nederland. Dat blijkt een brief die locatiemanager Evelien van den Born van Philadelphia Zorg heeft verstuurd. 

De afgelopen drie jaar is gewerkt aan het realiseren van een woonlocatie voor ouderen met en zonder verstandelijke beperking. Een woonvoorziening die openstaat voor de buurt en waar de ruimte wordt gedeeld met wijkbewoners, waar respijtzorg kan worden geboden en een restaurantfunctie beschikbaar is.

Uitgangspunt
Philadelphia zou hier 45 cliënten kunnen huisvesten. Belangrijk uitgangspunt voor de instelling is daarbij de hoogte van de huur. "De huur van een appartement mag niet boven het niveau van de sociale huurprijs uitkomen", geeft de locatiemanager in haar schrijven aan. 

Zorgmiddelen
Dinsdag is gebleken dat het uitgangspunt van Woonzorg en Philadelphia onoverbrugbaar is. "Om een beeld te geven van de kloof: Philadelphia zou voor 45 cliënten
per jaar tienduizenden euro uit de zorgmiddelen moeten halen om de huur van het pand te kunnen betalen. Woonzorg Nederland gaat dus geen appartementen ontwikkelen voor onze cliënten."

Meedenken
Het Carolus valt daarmee af als huisvestingslocatie voor Philadelphia. Wel meldt zij dat de gemeente Hilversum actief meedenkt. De instelling is nog altijd op zoek naar panden die in aanmerking komen voor een woonzorgproject, 

Politieke vragen
Lange tijd is het stil geweest rondom de ontwikkeling van het Carolus. Vanwege die radiostilte stelde D66-raadslid Marianne van Vliet twee weken terug opnieuw vragen aan het college. De brief van Philadelphia is voor aanleiding om vervolgvragen te stellen. Zo wil de Democrate onder andere weten wat de plannen van Woonzorg zijn en met welke partij zij nu in gesprek is. 

Uit de krant