Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Update

Hilversumse over de kop bij afrit Hilversum A27

Zorg

HILVERSUM - Een 59-jarige vrouw uit Hilversum is maandagmorgen met de traumahelikopter naar het UMC in Utrecht overgebracht na een ongeval bij afrit Hilversum op de A27. Volgens een politiewoordvoerder was het slachtoffer wel aanspreekbaar en kwam ze met de schrik vrij. 

De bestuurster, komende vanuit de richting Eemnes, schoot bij de afrit rechtdoor en werd door de vluchtheuvel gelanceerd. Vervolgens vloog ze van het talud af. Circa zestig meter verderop kwam de wagen weer neer en sloeg over de kop.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Om het slachtoffer te kunnen helpen, moesten zij wel eerst een hoog hek open knippen. Een traumahelikopter was inmiddels geland op het braakliggende terrein van de voormalige oprit naar de A27. De brandweer wist uiteindelijk de Hilversumse uit haar auto te bevrijden. Met de traumahelikopter ging ze vervolgens naar het UMC.

Het is niet de eerste keer sinds de verbreding van de A27 en de aanpassing van de op- en afrit dat er op deze plek een ongeval is. Vorig jaar oktober was er eveneens een eenzijdig ongeval. De bijrijdster kwam daarbij om het leven. De bestuurder, een man uit Maarssen, zat met drank op achter het stuur.

Uit de krant