Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

G-tennissers strijden in Hilversum op NK

Sport

HILVERSUM - De banen van Tulip Tennis Center in Hilversum waren afgelopen weekend het decor van de Nationale Kampioenschapen G-tennis. Ruim 160 G-tennissers uit het hele land kwamen in actie om samen hun wedstrijden te spelen. Ook de G-tennissers van Stichting Aangepast Tennis 'Komt ie' uit Huizen waren aanwezig op het misschien wel leukste tennisfeest van het jaar.  

Tijdens de officiële opening door KNLTB-voorzitter Roger Davids en de Hilversumse wethouder sport Floris Voorink werd een start gegeven aan de ruim 300 wedstrijden. Om een eerlijke strijd mogelijk te maken is tijdens de NK G-tennis gebruik gemaakt van een indeling op basis van individuele vaardigheden die verband houden met de (verstandelijke) beperking en het sociaal-emotionele gedrag. Bij enkele onderdelen speelden de G-tennissers samen met een dubbelpartner (buddy) die zelf geen punten mocht maken en de bal in het spel moest houden.

(Tekst gaat verder onder foto)

Naast het spelen van wedstrijden was er ook de kans om mee te doen aan clinics en konden de G-tennissers mascotte King of Court uitdagen voor een potje tennis. De NK G-tennis vinden om de twee jaar plaats en werden dit jaar voor de vijfde keer gehouden op initiatief van de KNLTB. Aan de NK G-tennis mogen alle G-tennissers van elk niveau deelnemen. Het eerstvolgende grote evenement waar de G-tennissers zich op voor kunnen maken, zijn de Nationale Spelen van Special Olympics 2020 in Den Haag. 

Het is de missie van de KNLTB om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden met of zonder beperkingen, te laten tennissen. En nog belangrijker: ervoor te zorgen dat ze dat blijven doen. G-tennis sluit hier op aan doordat het met name bestemd is voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennisactiviteiten op een vereniging. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop. 

Uit de krant