Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

SP: 'Buurt verrast over verruiming uitvaarttijden Zuiderhof'

Algemeen

HILVERSUM - Het nieuws over de uitbreiding van de uitvaarttijden op Zuiderhof is nog maar net bekend of de SP-fractie stelt hier vragen over. Volgens de oppositiepartij zijn omwonenden verrast door de mededeling dat er vanaf nu ook uitvaarten kunnen plaatsvinden in de avonduren en op zondagmiddag.

Uit signalen van de buurtbewoners maakt de SP op dat deze verruiming van de mogelijkheden van Uitvaartstichting Hilversum niet is besproken met de omwonenden. Dat uitvaarten in de avond en op zondag soelaas bieden aan de nabestaanden is begrijpelijk. Daar staat wel een maar tegenover.

"Het betekent ook iets voor de buurt", zo merkt de SP-fractie op. "Namelijk ook op avonden en in het weekend drukte rondom het crematorium aan de Kolhornseweg."

In het verleden zijn daar juist afspraken over gemaakt, zodat de buurt zo min mogelijk (parkeer)overlast ervaart. Daarom is er een maximum afgesproken van achthonderd plechtigheden (begrafenissen/crematies) per jaar.

Vanavond, tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, komen de SP-vragen aan bod. Zo wil de fractie weten onder meer weten of het college van burgemeester en wethouders het wenselijk vindt dat deze beslissing genomen lijkt te zijn zonder de buurt te hebben geraadpleegd.  

Uit de krant