Afbeelding
Foto: Viore

Topper Henny Wijnand loopt 38 kilometer voor Viore

Mensen

HILVERSUM - Hij kreeg vijf jaar terug de diagnose kanker en bezoekt sindsdien Viore waar hij aan diverse activiteiten meedoet. Afgelopen week leverde Henny Wijnand een topprestatie. Hij wandelde maar liefst 38 kilometer: van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam naar Viore in Hilversum.

Viore is een centrum voor iedereen die leeft met kanker. Wijnand is dankbaar voor het feit dat hij zich nu gezond mag noemen en blij met wat Viore voor hem betekent. Daarom wilde hij graag iets terugdoen, zodat er -ook in de toekomst- aan mensen die leven met kanker steun kan worden gegeven. Om zijn proces goed af te sluiten koos hij voor een sponsorloop.

Wijnand was even voor 7.00 uur vertrokken vanaf het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Veertien 'supporters' hebben hem afwisselend vergezeld tijdens de tocht: vrijwilligers en bezoekers die naar eigen kracht en kunnen hebben meegelopen. Na negen en een half uur zag hij het voor hem versierde Viore weer liggen.

Hij werd daar door een enthousiaste groep mensen ontvangen. "Ik ben een gelukkig mens", aldus Wijnand. Zijn sponsorloop heeft tot nu toe maar liefst 3.066,54 euro bijeen gebracht. Verwacht wordt dat dat bedrag nog gaat oplopen.

Uit de krant