Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Man pikt in beslag genomen drugs uit politiewagen tijdens arrestatie bij MBO College Hilversum

Politie

HILVERSUM - Ophef voor het MBO College in Hilversum maandagmiddag tijdens de arrestatie van een 20-jarige Hilversummer. Daarbij pikte een scholier de door de politie in beslag genomen verdovende middelen weer uit de wagen van de agenten.

Rond 14.00 uur zagen agenten, rijdend in een burgervoertuig, een automobilist te hard rijden. Op het moment dat ze de bestuurder staande hielden, zagen agenten dat de Hilversummer iets probeerde weg te stoppen. Vervolgens ontstond er voor de school aan de Soestdijkerstraatweg een worsteling tussen de agenten en de Hilversummer, die veel bekijks trok.

Omdat tijdens de worsteling verschillende pakketjes op de grond vielen, kreeg een man van de agenten het verzoek deze in de auto van de agenten te leggen. Deze man, aldus een politiewoordvoerder, deed dat keurig. Een andere omstander echter zag dat het raam van deze auto open stond. Hij wist op die manier de deur open te krijgen en de verdovende middelen mee te nemen. Probleem voor deze man is wel dat hij volgens de woordvoerder zeer herkenbaar op camerabeeld staat en om die reden wordt verzocht zich te melden op het politiebureau. Het is niet bekend om wat voor soort drugs het gaat. 

De Hilversummer is wel aangehouden. Onduidelijk is of hij nog vast zit. Hoewel de actie toch als blunder kan worden beschouwd, wil de politiewoordvoerder niet zo ver gaan. "De collega's liggen te rollen op straat terwijl het halve ROC toekijkt. Dan is het ook vakmanschap om te improviseren en vraag je aan een burger om de pakketjes op straat in de auto te leggen. Het is jammer dat iemand anders daar dan misbruik van maakt."

Uit de krant