Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Petitie 'steun de melders' in kwestie integriteitsmelding Jaeger

Politiek

HILVERSUM - Er is op internet - een dag voordat de Hilversumse politiek de uitkomsten van het BING-onderzoek bespreekt - een petitie gestart om de drie indieners van de integriteitsmeldingen tegen wethouder Wimar Jaeger (D66) te steunen. Inmiddels zijn er 72 online krabbels geplaatst. 

Het is vandaag D-day als het gaat om het onderzoek. De initiatiefnemer van de petitie hekelt de handelswijze van de wethouder tijdens en na het onderzoek en roept ieder op om woensdagavond om 20.00 uur naar het raadhuis te komen en de politieke discussie van dichtbij te volgen. "Deze maand publiceerde BING het onafhankelijk onderzoek naar de integriteitsmelding en de aanbevelingen liegen er niet om. De schijn van belangenverstrengeling is er zeker door het minstens onzorgvuldig handelen van de wethouder. Maar in plaats van gepaste introspectie, beschuldigt de wethouder de melder van 'rancune'. Ook vloog Jaeger zijn vrienden in om een steunbetuiging voor hem te schrijven waarin de serieuze en terechte melding wordt afgedaan als 'beschuldigingen'."

De initiatiefnemer stelt dat inwoners van Hilversum niet van gediend zijn dat er op zo'n manier wordt gesproken over mensen die zuiverheid van politiek hoog hebben zitten. "De verschillende melders hebben zich gehouden aan de procedures die zijn ingesteld om de integriteit van ons stadsbestuur te waarborgen. Daarom zeggen wij als Hilversumse inwoners: wij steunen de melders!"

Uit de krant