Nieuwe souvenirs maken van het raadhuis.
Nieuwe souvenirs maken van het raadhuis. Foto: gemeente Hilversum

Huisvestingsvisie Hilversum voor update eigen panden

Politiek

HILVERSUM - Voldoen de vijf gebouwen van de gemeente Hilversum nog aan de eisen van deze tijd? En in hoeverre zijn aanpassingen noodzakelijk? Dat zijn de twee centrale vragen in de Strategische Huisvestingsvisie waar Hilversum nu mee aan de slag gaat.

De vijf gebouwen zijn het raadhuis, stadskantoor, villa aan de Oude Engweg, het sociaal plein aan de Wilhelminastraat en de gemeentewerf aan de Oude Loswal. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren aanpassingen verricht binnen deze panden, echter een visie is alweer enige tijd terug. Bekeken wordt onder meer of de panden duurzamer kunnen worden gemaakt en of de dienstverlening naar de burgers beter kan.

De visie dient toekomstbestendig te zijn, in te spelen op alle ambities en flexibel te zijn zodat ontwikkelingen die we nu nog niet weten inpasbaar zijn, schrijft wethouder Annette Wolthers aan de gemeenteraad. "Daarbij is het belangrijk om inzicht te hebben in de wijze waarop de organisatie op de middel- en lange termijn (over circa vijf jaar en verder) gehuisvest zal zijn en daarmee ook met de huisvestingsbeslissingen voor de korte termijn rekening gehouden kan worden."

Mogelijk kunnen bepaalde functies, die nu in twee aparte locaties zijn, worden samengevoegd in één gebouw. Eigenlijk staan alle opties open, licht wethouder Annette Wolthers toe, dus ook een verbouwing en zelfs nieuwbouw. Alleen het raadhuis als bestuurlijk middelpunt staat buiten kijf, al is het rijksmonument niet bepaald duurzaam. De wethouder verwacht dat voor de zomer van 2020 de (uitkomsten van de visie) met de gemeenteraad worden besproken.

 

Uit de krant