Olympia en Altius vorig seizoen.
Olympia en Altius vorig seizoen. Foto: Bastiaan Miché

'Frisse wind' bij Altius, Wiersma ziet mogelijkheden bij Olympia

Sport

HILVERSUM - Arno Calis, aanvoerder van Altius, kijkt met spanning uit naar het duel van zaterdag tegen buurman 't Gooi. Bij de oranje hemden is het nodige veranderd. Na een aantal succesjaren met trainer Daan Hidden wilde het het afgelopen seizoen met Herman Wallenburg niet lukken. Er was geen match tussen trainer en spelers.

De nieuwe trainer is Marco Gras, vorig seizoen zonder club, maar daarvoor met Olympia gepromoveerd naar de derde klasse. Calis: "Er is een groot aantal spelers vertrokken, maar is ook veel kwaliteit voor teruggekomen. Er is een frisse wind door de selectie gegaan. Met Marco Gras hebben we een goede voorbereiding gehad. Er is een duidelijk plan hoe we gaan spelen."

Bij vrijwel alle Hilversumse ploegen staat er dit seizoen een nieuwe trainer voor de selectie. Uitzondering is Olympia, waar Danny Wiersma al in een vroeg stadium tot overeenstemming kwam met de club om ook voor het komend voetbalseizoen de hoofdmacht te coachen. Wiersma ziet bij Olympia volop mogelijkheden om met de ploeg hogerop te komen.

Feit is wel dat er ook bij de selectie van Danny Wiersma de nodige mutaties zijn. Net zoals bij alle clubs is het een komen en gaan van spelers gedurende de overschrijvingsperiode. Het afgelopen seizoen eindigde Olympia op de zesde plaats in de derde klasse. Zaterdag begint Olympia met een thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse CJVV.

Uit de krant