Henk Blok.
Henk Blok. Foto: Bastiaan Miché

'Onthutst' over toename minimumhuishoudens in Hilversum

Mensen

HILVERSUM - De fractie van Hilversums Belang luidt de noodklok door het bericht van wethouder Annette Wolthers over de toename van het aantal minimumhuishoudens in Hilversum. "We roepen het college op om per direct actie te ondernemen", aldus fractievoorzitter Henk Blok. 

De wethouder meldde eerder deze week dat het aantal minimumhuishoudens in drie jaar tijd is gestegen van 3485 naar 3900 in 2018. Daarmee gaat Hilversum tegen de landelijke trend in. Hilversums Belang meldt 'onthutst' te zijn. "In drie jaar tijd en stijging van 413 huishoudens. Elke drie dagen komt er dus een huishouden, een Hilversums gezin bij."

Het excuus van Wolthers dat Hilversum 'een ruimharig minimumbeleid' heeft en de betreffende huishoudens dus relatief meer geld te besteden dan elders in het land, noemt de eenmansfractie 'onacceptabel'. "We praten hier over een groep van circa 12.000 mensen. Gewone Hilversummers", contateert Blok. "Inwoners van de gemeente die zich profileert als Mediastad. Modern en toekomstgericht. In deze gemeente staan we blijkbaar toe dat er steeds meer armoede binnensluipt."

Hilversums Belang wil daarom in gesprek met de wethouder en het college van burgemeester en wethouders om de trend van meerdere minimumgezinnen een halt toe te roepen.

Uit de krant