De voltallige CDA-fractie.
De voltallige CDA-fractie. Foto: CDA Hilversum

CDA: 'Woningen met voorrang beschikbaar stellen voor leraren en zorgverleners?'

Politiek

HILVERSUM - Met de enorme krapte op de woningmarkt en het groeiende tekort aan leraren, zorgpersoneel, politieagenten en brandweerlieden moet er actie ondernomen worden. CDA Hilversum is bereid woningen met voorrang aan deze beroepsgroepen te verstrekken. 

Woningen met voorrang geven aan leraren, verpleegkundigen, politie- en brandweerpersoneel is geen noviteit. Het CDA wijst erop dat Amsterdam en Rotterdam deze maatregel al succesvol hebben gelanceerd. 

Nu is de vraag of er in Hilversum dezelfde behoefte is als in de twee bovengenoemde steden. Daarom starten de Hilversumse christendemocraten vanaf vandaag - donderdag 10 oktober - een meldpunt. Op www.goedvoorhilversum.nl kunnen de genoemde doelgroepen hun mening kwijt.

"Indien blijkt dat onder deze groep de behoefte naar huisvesting inderdaad groot is, zal het CDA Hilversum een motie indienen die ervoor moet zorgen dat onderwijzers, zorgprofessionals en hulpverleners voorrang kunnen krijgen bij het zoeken naar een huis", luidt de belofte.

Daar komt bij dat de fractie er bij het college van burgemeester en wethouders op aan gaat dringen om het maximale te doen om werken in het onderwijs, de zorg of de dienstverlening zo aantrekkelijk mogelijk te maken in Hilversum.

Uit de krant