Het aantal bezoekers zit volgens de bezoekersmonitor in de lift op zondag.
Het aantal bezoekers zit volgens de bezoekersmonitor in de lift op zondag. Foto: Bastiaan Miché

Centrum trekt steeds meer bezoekers op koopzondag

Algemeen

HILVERSUM - Meer dan een jaar heeft Hilversum iedere zondag koopzondag. Hoewel dat geaccepteerd is, is er nog altijd commentaar dat de nodige winkels of winkelstraten dicht zijn. Volgens Stichting Centrum Hilversum weten steeds meer bezoekers Hilversum op zondag te vinden. 

"Koopzondagen en bezoekersaantallen centrum Hilversum zitten in de lift", kopt Centrum Hilversum. Dat blijkt uit de bezoekersmonitor. Deze geeft per dag en uur inzicht in de bezoekersaantallen in het centrum.

Volgens deze monitor ontvangen de centrumondernemers steeds meer bezoek op zondag. Over exacte aantallen spreekt de stichting niet, maar in een percentage uitgedrukt is er zo'n 5 procent meer publiek in het eerste half jaar van 2019 ten opzichte van 2018 is de mededeling. 

Ondernemers die iedere zondag open zijn, ervaren de koopzondag al positief. Bezoekers zijn minder gehaast, beschouwen de zondag meer als uitgaansdag en trekken meer tijd uit om te shoppen of een hapje te eten. "Het bonbedrag en de besteding is daardoor hoger op de zondag." Een constatering die centrummanager Kjeld Vosjan eerder al eens trok. 

Uit de krant