Afbeelding
Foto: Eduard Metz

Maar liefst 6171 handtekeningen tegen bomenkap Anna's Hoeve overhandigd

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De onlinepetitie door Jeroen Pater tegen de bomenkap op Anna's Hoeve is woensdagavond overhandigd aan burgemeester Pieter Broertjes. Uiteindelijk zetten 6171 tegenstanders van de kap hun handtekening. 

Voor Pater is dit overweldigende aantal het signaal dat de politiek moet besluiten om de kap uit te stellen. "Meer dan 6000 handtekeningen is zes of zeven zetels in de raad en meer stemmen dan de VVD heeft gehad", aldus de Hilversummer Pater. "En nu hebben we het alleen op internet gedaan. Als we op de markt hadden gestaan, hadden we nog veel meer handtekeningen."

Broertjes zei dat petitie te zullen doorgeven aan verantwoordelijk wethouder Annette Wolthers. Zij heeft donderdag een gesprek met gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland.

Namens de Verenging tot Behoud van Anna's Hoeve riep Jelle Harder vervolgens op om met spoed opdracht te geven voor een onafhankelijk onderzoek naar nut en noodzaak van een nieuwe weg waar de bomen nu voor moeten worden gekapt. "De duizenden mensen die getekend hebben en vele duizenden andere sympathisanten hebben daar recht op", aldus Harder. "De Vereniging tot Behoud van Anna's Hoeve en Jeroen Pater, als vertegenwoordiger van de ondertekenaars, willen betrokken worden bij de keuze van het adviesbureau en de opdracht die het bureau krijgt."

Uit de krant