Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Politie in Hilversum druk met jongeren onder invloed van LSD

Politie

HILVERSUM - Een 'bad trip'. Zo kijkt de politie in Hilversum terug op afgelopen zaterdag. Meerdere jongeren zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat zij LSD hadden gebruikt.

De eerste melding kwam zaterdagmiddag rond 17.10 uur vanuit het Wegapleintje in Hilversum-Oost. Agenten troffen daar een 17-jarige jongen met wie zij geen contact kregen en die psychotisch leek. Nadat eerst de GGZ was ingeschakeld bleek dat de jongen in een LSD-trip zat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. 

Ruim een uur later was het opnieuw foute boel, iets verderop in de Astronomische buurt. Daar was een familielid gewaarschuwd dat een 17-jarige jongen aan het doordraaien was in een woning. Ter plaatse troffenagenten vijf jongens van 17 (vier) en 18 jaar, die allen onder invloed van LSD waren. Één 17-jarige werd in bedwang gehouden door zijn vrienden, omdat ook hij psychotisch gedrag vertoonde. 

Ambulancepersoneel heeft ook deze jongen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. De andere jongens zijn door ander ambulancemedewerkers onderzocht, maar hoefden niet mee. "Zij werden door ons aan het eigen zorgkader overgedragen", aldus de politie Hilversum op de eigen Facebookpagina. "De ouders waren uiteraard erg geschrokken. Met hen wordt komende dagen gekeken welke nazorg nodig is, ook om herhaling te voorkomen. De melders hebben er goed gedaan om direct 112 te bellen, zodat we snel de juiste hulp konden bieden."


Uit de krant