Afbeelding

Nauwelijks verkeersborden weggehaald in Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het kon een behoorlijk tandje minder met het aantal verkeersborden in Hilversum. Wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid zou stapsgewijs kijken waar en hoeveel overbodige borden zij kon laten weghalen. Uit navraag blijkt dat er bijna geen borden zijn weggehaald.

De simpele lezing is dat de verkeersborden nodig blijken te zijn voor de veiligheid van de weggebruiker. Wolthers is eerder dit jaar met een specialist door Hilversum gegaan om te kijken welke borden echt weg zouden kunnen. Dat heeft geleid tot verwijdering van één of twee borden, meldt de gemeente desgevraagd. 

Wel zijn er in de Geuzenbuurt, daar ging de wethouder kijken na een filmpje van bewoners, haaientanden verwijderd. Die bleken van toepassing te zijn op een oude situatie en pasten niet meer in de nieuwe verkeerssituatie.

In februari stelde D66-raadslid Anne S. de Jong de wildgroei van verkeers- en informatieborden aan de kaak. Hij stelde vragen aan de wethouder en meldde daarbij dat uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland bleek dat 20 procent van de verkeersborden overbodig is. Dat valt in Hilversum dus tegen. De gemeente telt zo'n 11.500 verkeers- en informatieborden. Dat meldde Wolthers in februari al in een reactie op vragen van haar fractiegenoot.


Uit de krant