In beweging met swipe gym door Olga Commandeur.
In beweging met swipe gym door Olga Commandeur. Foto's: Nico Alsemgeest
Foto's

Eerste Grijs en Wijs Mediafestival in Beeld en Geluid: ouderen stuk mediawijzer

Algemeen

HILVERSUM - Als start van de Week van de Mediawijsheid was zaterdag het eerste Grijs en Wijs Mediafestival in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Met optredens en workshops van Marijke Helwegen, Olga Commandeur, Rob Mes, Petrus en Marga van Praag zijn honderden ouderen een stuk mediawijzer geworden. 

En een stukje fitter, na de Swipe Gym-sessie van Olga Commandeur (Nederland in Beweging, Omroep MAX). "Internet is niet alleen nuttig, ouderen kunnen er ook veel plezier aan beleven", aldus Mary Berkhout, programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid en organisator van het festival. "Vaak hebben ze echter koudwatervrees. Daar willen we ze overheen helpen: vandaag is dat goed gelukt."

Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden ruim 200 evenementen georganiseerd die bedoeld zijn om jong en oud te leren over de voor- en nadelen van hun mediagebruik. Dit jaar vinden er veel evenementen plaats die gericht zijn op ouderen.

Bezoekers in Welkom Online Café.


Trip down memory lane rondleiding door Marga van Praag.


Swipe-gym van Olga Commandeur.

Jeroen Hoencamp (CEO VodafoneZiggo) helpt ouderen in Welkom Online Café.

Vrijwiligers Seniorweb helpen ouderen op Grijs en Wijs Tribune.

"Aan of Uit?" paneldiscussie met Marga van Praag, Rob Mes, Marijke Helwegen, Peter de Harder (Petrus) en Olga Commandeur.

Marijke Helwegen en bezoekers op de Grijs en Wijs Tribune.


Bezoeker vraagt om gouden Youtube tip aan Youtuber Peter de Harder (Petrus).


VR-experience voor bezoeker.


Uit de krant