Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Medewerkers overvallen supermarkt geschrokken maar oké

Mensen

HILVERSUM - De twee medewerkers van de Attent-supermarkt - cliënten van Sherpa - die maandagavond aan het werk waren toen de winkel aan de Hilversumse Mickelersstraat werd overvallen, maken het goed. Wel zijn zij, zegt een woordvoerder van Sherpa, erg geschrokken. 

De twee medewerkers hebben een verstandelijke beperking. Onbekend is of zij alweer aan het werk zijn. Wel is voor hen nazorg geregeld. 

De gewapende overval was maandagavond rond 17.55 uur. Twee mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een steekwapen. Ze deden vervolgens een graai in de kassa en gingen er vandoor richting van de Kamerlingh Onnesweg. 

De personeelsleden zijn gelukkig niet gewond geraakt. De politie heeft nog gezocht in de omgeving van de winkel en er is een burgernetbericht uitgegaan, maar de verdachten bleven weg. 

Het gaat om twee mannen van 16 tot 20 jaar en een tenger postuur. Eén van hen droeg een zwarte jas met een capuchon en een wit embleem op de linkerschouder. Hij droeg donkere handschoenen. De ander droeg een blauwe jas met capuchon met een geel accent in de hals. Onder zijn capuchon droeg hij een pet. Hij droeg zwart leren handschoenen en blauwe Nikes.

De overval was de tweede in Hilversum-Oost binnen een week tijd. Vorige week woensdag was Snackbar Röling aan de Kleine Drift het doelwit van een overval. Ook toen waren er twee daders en werd er geld uit de kassa gehaald. Of er een verband is tussen beide zaken is, aldus een politiewoordvoerder, nu nog niet duidelijk.  

Uit de krant