Het KRO-gebouw aan de Emmastraat.
Het KRO-gebouw aan de Emmastraat. Foto's: Streekarchief Gooi en Vechtstreek / gooienvechthistorisch.nl

Historische omroepgebouwen op jaarlijkse kalender van Hilversum Pas Op!

Cultureel

HILVERSUM - '100 jaar radio' is dit keer het thema van de jaarlijkse kalender van de Stichting Hilversum Pas Op!. De meest karakteristieke en vaak historische omroepgebouwen hebben een plekje gekregen op deze kalender.

De gelukkigen zijn onder anderen: de villa van de HDO (Hilversumse Draadloze Omroep), de studio’s van VARA, AVRO, KRO en NCRV, de villa’s van de VPRO en de Wereldomroep. Omdat de commerciële radio- en televisieondernemingen van latere datum zijn dan de publieke omroepen, zijn die afgevallen.

Hilversum, Pas Op! is in 1981 opgericht uit bezorgdheid over het grote aantal historische panden dat tegen de vlakte ging. De kalender heeft tot doel een grotere bekendheid te geven aan het werk van de stichting en de bewustwording te vergroten van de vele monumenten en fraaie gebouwen in Hilversum.

De kalender is voor 8,50 euro verkrijgbaar bij het kantoor op het Stationsplein, Boekhandel Voorhoeve, de Bruna op de Gijsbrecht van Amstelstraat en (vanwege het onderwerp) bij Beeld en Geluid.


Wereldomroep


De villa's van de VPRO aan de 's-Gravelandseweg.



Uit de krant