Afbeelding
Foto: Tergooi

Hans den Hollander verlaat raad van bestuur Tergooi

Zorg

HILVERSUM - Tergooi moet op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. De huidige voorzitter, Hans den Hollander, vertrekt per 1 juli 2020.

Nu de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum is gestart en de transitie naar ‘Zorg moet dichterbij’ in gang is gezet, is het voor Den Hollander na acht jaar een natuurlijk moment om het stokje over te dragen. 

De nieuwe bestuurder dient samen met Janneke Brink-Daamen (lid raad van bestuur) de visie ‘Zorg moet dichterbij’ verder te vervullen. Om bij niet-groeiende zorgbudgetten aan de groeiende zorgvraag te kunnen voldoen, zal Tergooi de komende jaren versneld inzetten om 20 procent van de zorg buiten de muren van het ziekenhuis te organiseren.

"Terugkijkend heb ik een hele mooie en intensieve periode bij Tergooi gehad", aldus Den Hollander. "Ik ben bijzonder trots dat we nu gestart zijn om het nieuwe ziekenhuis in één fase te kunnen bouwen. Het team van Tergooi is klaar om als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland gezamenlijk met de huisartsen, zorgpartners én zorgverzekeraars een duurzame verandering van de zorg in gang te zetten in de mij zo dierbare regio Gooi en Vechtstreek. Ik zal ze natuurlijk volgen en trots zijn wanneer eind 2022 het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen kan worden."

Uit de krant