Afbeelding
Foto: H.P. Folmi

Verduurzaming raadhuis maandje later op politieke agenda

Algemeen

HILVERSUM - De plannen om het raadhuis te gaan verduurzamen zijn van de raadsagenda afgehaald. Woensdag bespreekt de politiek dit onderwerp niet. Maar het is slechts afstel, want in januari komt het voorstel wel richting raad.

De reden dat wethouder Jan Kastje het voorstel over de nieuwjaarswisseling heen tilt is dat er aanvullende vragen zijn gesteld. De tijd was te kort om deze vragen zorgvuldig te beantwoorden. Daarom is in overleg besloten het een maandje uit te stellen, aldus de reactie van de gemeente.

Dat het onderwerp van de week niet aan de orde komt tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft tot enige verbazing geleid. SP-raadslid Pierre van Rooden heeft al een amendement klaar liggen. Hij wil niet het raadhuis als eerste gaan verduurzamen, maar vind het een goed idee om te beginnen met de gemeentewerf.

En zo is er meer kritiek op het voornemen van het college om het raadhuis voor miljoenen - de bedragen lopen uiteen van 3 tot 4 miljoen euro - te gaan verduurzamen. Kastje vertelde op dinsdag 5 november enthousiast over het idee om dit 'icoon' in 2022 aardgasvrij en CO2-neutraal te hebben. Deze verduurzamingsklus ziet het college als voorbeeld voor particulieren en anderen en heeft waarschijnlijk landelijke uitstraling.

Daar denkt lang niet iedereen hetzelfde over. Dat bleek wel tijdens de discussie in de commissie. Zo vindt de VVD het onlogisch om met het meest moeilijke gebouw van Hilversum te beginnen. Kastjes  GroenLinks wil wel met het raadhuis beginnen en vindt dat iedere cent meer dan waard.

Uit de krant