Afbeelding
Foto: Piaxabay

Serieus werk maken van nachttrein in Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Na het stappen op vrijdag en zaterdag de trein in die je midden in de nacht brengt naar Amsterdam of Utrecht. Over ruim een jaar kan dat werkelijkheid zijn, want het college van burgemeester en wethouders maakt serieus werk van een nachttrein in het weekend. 

De offerte hiervoor is aangevraagd bij de NS. "Als het aan ons ligt, gaan er extra treinen rijden op de vrijdag en de zaterdag", zo meldt wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid. 

Het gaat om een goede nachtelijke verbinding met Amsterdam en Utrecht. Duidelijk is dat deze nachttrein alle drie de Hilversumse stations (Sportpark, Hilversum Centraal en Media Park) aan moet doen. 

De inkoop van deze nachtelijke verbinding kost de gemeente 200.000 euro merkt de D66-bestuurder op. Met de komst van de nachttrein lost het college een van de beloften uit het vorig jaar gesloten coalitieakkoord in, namelijk een nachtelijke ov-verbinding met de twee steden.

Hoe groot de behoefte is binnen Hilversum voor deze nachttrein is nu nog niet inzichtelijk zegt de wethouder desgevraagd. Daar gaat de gemeente de komende periode goed naar kijken om uiteindelijk te bepalen wat ze gaat doen, want de nachttrein zou gaan rijden per 1 januari 2021. 

Het contract met de NS is nog niet getekend. Wolthers zegt te hopen dat andere gemeenten, zoals Gooise Meren, Weesp en wellicht ook Amersfoort, bij dit Hilversumse initiatief willen aanhaken.

Uit de krant