Afbeelding

Idee van reünie hardrockband Excalibur is ontstaan op Facebook

Algemeen

HILVERSUM - Hardrockband Excalibur geeft na 27 jaar een eenmalig reünie-optreden in de Vorstin. Heidy Bouwer kijkt met een glimlach terug op haar toekomstdromen van toen en geeft toe: "Repeteren doen we nu met oordopjes in."

Begin jaren tachtig richtte Bouwer (53) een bandje op onder de naam The Kick Band, samen met haar toenmalige man Franc Tijdink. Bouwer: "Nou ja, het kwam wel iets meer van zijn kant." Hij als gitarist, zij als zangeres. "Een vriendin van mij maakte zelf kleding en deed de styling van de band. Ons haar zat helemaal omhoog." De band kende verschillende opstellingen tijdens hun zesjarige bestaan, zoals Chris van Velzen, Wim Stoffels, Serge Meeuwsen en Jelle Falk, Mark van Schaik en Jan Ietswaert.

Stoer
"We gingen er volledig voor en hadden het plan heel groot te worden. We hadden zelfs een hele schare trouwe fans." Bouwer schreef de nummers, maar moest wel rekening houden met de jongens. "Zij wilden stoere teksten hebben dus dat deed ik, maar wel met een achterliggende gedachte. Het nummer 'Share my grave' klonk heel stoer, maar het ging eigenlijk over een meisje dat tegen een jongen vertelde dat ze hem heel erg saai vond. Nu ik de nummers terugluister, vind ik ze veel beter dan ik me herinnerde." H

Knaleinde
Het hoogtepunt was een optreden bij Felix 3 op Koninginnedag. "Het gevoel om met z'n allen in een busje naar je volgende optreden te rijden was fantastisch." Bouwer glimlacht. "We hadden zelfs een hele eigen installatie gemaakt. Als de gitarist op een pedaal drukte, kwam daar allemaal confetti uit. Het was de bedoeling dat het gebeurde tijdens een grote drumslag. Een keer kwamen er een paar jongens naar me toe in de pauze. Ik liep naar achter en stond op het pedaal, weg knaleinde!", herinnert Bouwer zich.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant