Afbeelding
video

Rob Cools: 'De aanhouder wint'

Algemeen

HILVERSUM – Ook al stuur je meer dan tweehonderd sollicitatiebrieven, geef dan de moed niet op. Dat is de conclusie van Rob Cools. De Hilversummer die twee weken geleden in Hete Hangijzers in HilversumsNieuws sprak over langdurige werkloosheid heeft inmiddels een baan gevonden.

"Na drie jaar zoeken en ruim tweehonderd sollicitatiebrieven is het eindelijk gelukt. Morgen ga ik beginnen in een hele leuke baan, waar ik heel veel zin in heb", geeft de 58-jarige Hilversummer aan. "Het is echt een cadeautje", zei hij tegenover RTV NH.

Doorzetten
Cools begint bij een werkgever in de bouwmarktbranche. Een sector waarin hij heel veel ervaring heeft. Hoe moeilijk het soms ook is: niet opgeven, is zijn oproep aan 45-plussers die zonder baan zitten. "Je moet gewoon blijven doorzetten. De aanhouder wint", zegt de Hilversummer.

Scenario
Twee weken geleden zag zijn situatie er nog heel anders uit. Cools overwoog een eigen klusbedrijf te starten. Daar voelde hij zich toe gedwongen. Tot juli zou hij nog een uitkering ontvangen en daarna zou het ophouden. Dit hele scenario kan nu de prullenbak in.

Zie het verslag dat RTV NH met Cools maakte:

Uit de krant