Blijdschap bij Chantal van Engelen. Zij werd de special sporter van 2016. Foto's: Bastiaan Miché
Blijdschap bij Chantal van Engelen. Zij werd de special sporter van 2016. Foto's: Bastiaan Miché

Ruben Assmann en Lizette Rozeboom sporters van het jaar

Sport

HILVERSUM - Davy Klaassen was wel weer genomineerd, maar ditmaal ging Ruben Assmann er met de schaal vandoor die hoort bij de verkiezing van Sportman van het Jaar. Donderdagavond vond de jaarlijkse sportverkiezing plaats in een volgepakte burgerzaal in het raadhuis.

Drie jaar achter elkaar won de Ajacied de Hilversumse titel. Ook in 2016 leverde Klaassen, die gisteren op het voetbalveld stond in Kopenhagen, zulke goede prestaties dat hij weer genomineerd was. De jury had beoordeeld dat jiu jitsuka Ruben Assmann dit keer de eer verdiende. De Hilversummer heeft al een prijzenkast vol en voegde daar in 2016 nog eens een wereldtitel aan toe.

Bij de vrouwen ging de prijs naar Lizette Rozeboom. De waterpoloster werd vorig jaar met het Nederlandse jeugdteam Europees kampioen. Dat Rugbyclub Hilversum opnieuw tot sportploeg van het jaar werd gekroond, mag geen verrassing heten. De rugbyers pakten in 2016 de achttiende landstitel en bleef het hele jaar ongeslagen.

Lambert Stumpel mag zich sportvrijwilliger van het jaar noemen. Hij ontving de Rinus Schaapprijs voor zijn tomeloze inzet voor Hockeyclub 't Spandersbosch. Naast Assmann vielen nog twee jiu jitsuka's in de prijzen. Het duo Quintin Hagen en Sancho Senn van Basel zijn de meest talentvolle ploeg.

Chantal van Engelen van Bocciavereniging Gooi was door het dolle heen met haar uitverkiezing van 'special sporter 2016'. Wethouder Floris Voorink mocht ook Christiaan Hendriksen een medaille omhangen en een schaal overhandigen. De jonge Hilversummer is het sporttalent tot en met zeventien jaar. 

Uit de krant