Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Weer denksporten tussen het winkelend publiek

Sport

HILVERSUM – Denksport is een bereikbare manier van hersentraining, het stimuleert spelenderwijs de mentale fitheid en zorgt ervoor dat je onder tijdsdruk beslissingen leert nemen. Zaterdag 8 april kunnen nieuwsgierige Hilversummers kennismaken met de vele facetten van de denksport tijdens Hilversum Denkt.

Van 10.00 tot 16.30 uur staat denksport centraal in het centrum van Hilversum: een potje schaken of dammen tussen het winkelend publiek. Tijdens de vijftiende editie van dit evenement, dat verzorgd wordt door de lokale denksportverenigingen en de gemeente, staan onbekende spellen in de schijnwerpers. In de tent op de Kerkbrink is vanaf 10.00 uur speciale aandacht voor Othello en Mahjong.

Sneldammen
Op de Kerkbrink komen nog meer denksporten aan bod. De dammers strijden in een sneldamtoernooi om het kampioenschap van de Utrechtse Provinciale Dam Bond. Even verderop in de Kerkstraat, voor het voormalige pand van De Slegte, is het Go dat de klok slaat vanaf 10.00 uur.

Demonstraties
De Go-spelers spelen hier een toernooi om de Hilversum Denkt 2017 trofee. Tamara Havik, tweede op de NK dames in 2016, houdt demonstraties en leert belangstellenden de spelregels.

Hans Böhm
Ook dit jaar is Hans Böhm van de partij. Zijn schaaksimultaanpartijen trekken altijd veel publiek. In de Gooische Brink speelt hij twee sessies: een om 10.30 uur en de andere is vanaf 13.30 uur.

Prijzen
Traditiegetrouw vindt het bridge-evenement plaats in gebouw De Akker aan het Melkpad. Het toernooi met Butlertelling heeft een ochtend- en een middagsessie. Om 16.30 uur reikt wethouder Wimar Jaeger hier de prijzen uit.

Uit de krant