Spullen brengen en meenemen bij de stand.
Spullen brengen en meenemen bij de stand. Foto: HilverZon

Duurzaamheid op Hilversum Actief

Cultureel

HILVERSUM Sport, theater, dans, muziek en duurzaamheid maken zondag 17 september deel uit van de tweede editie van Hilversum Actief. De lokale energiecoöperatie HilverZon en Duurzaam Hilversum bieden duurzame oplossingen. Een voorbeeld daarvan is de geef-en-neemtafel.

Naast de stand van HilverZon richt Duurzaam Hilversum zondag de zogeheten geef-en-neemtafel in. Het idee hierachter is: wat de een niet meer nodig heeft, kan de ander wellicht goed gebruiken. Dat kan gaan om keukenspullen, kleding, speelgoed en apparatuur. In principe is alles welkom, zolang de spullen maar niet kapot zijn. "U kunt uw overtollige spullen naar de kraam brengen", is de oproep van de twee duurzame Hilversumse initiatieven. Naast spullen geven, kunnen belangstellenden spullen meenemen. Voor deze artikelen hoeven zij niet te betalen. "Wij hopen zondag vele voorwerpen aan een nieuwe gebruiker te helpen."

Naast HilverZon en Duurzaam Hilversum zijn meer duurzame initiatieven aanwezig op Hilversum Actief. Repair Café Hilversum, Fairtrade Hilversum, Fietsen Alle Jaren, Consuminderkring Hilversum, Hilversum Verbonden en ruilkring LETS het Gooi zijn zondag ook van de partij. Bezoekers kunnen informatie krijgen over duurzaam energieverbruik, recycling en andere mogelijkheden om bewust met energie en grondstoffen om te gaan.

Zo’n negentig organisaties presenteren zich zondag tussen 11.00 en 16.00 uur op het marktplein. Het motto van Hilversum Actief, de opvolger van de vrijetijdsmarkt en de SportFair, is 'Zien en meedoen'. Sportverenigingen, dansclubs, zanggroepen, maatschappelijke organisaties en muziek- en cultuurverenigingen presenteren zich. Tevens is er een informatiemarkt. De toegang is gratis.

Uit de krant