Afbeelding
Foto: gemeente Hilversum

Hilversum hoort bij G32-stedennetwerk

Politiek

HILVERSUM - De gemeente Hilversum neemt deel aan het G32-stedennetwerk. Dat heeft het Dagelijks Bestuur van het netwerk gisteren besloten. Dit is het netwerk van inmiddels 40 (middel)grote steden in Nederland, die elkaar vinden in stedelijke vraagstukken.

"Het lidmaatschap biedt onze gemeente de mogelijkheid om met gemeenten van dezelfde omvang en met soortgelijke vraagstukken als in Hilversum, kennis te delen. Ook kunnen we samen met de andere leden optrekken in de belangenbehartiging op diverse terreinen richting verschillende gremia", aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Kabinet
Hilversum en Assen zijn de laatste gemeenten die de mogelijkheid hebben deel te nemen aan het G32-stedennetwerk. Het belangrijkste doel van het netwerk is het behartigen van de gezamenlijke belangen van de G32-steden op diverse beleidsterreinen richting kabinet, Eerste en Tweede Kamer en ministeries.

Drie pijlers
De verschillende beleidsterreinen zijn binnen het netwerk ondergebracht in drie pijlers; de Sociale Pijler, de Pijler Economie en Werk en de Fysieke Pijler. Iedere pijler heeft een werkprogramma.

Kennis
Daarnaast heeft het G32-stedennetwerk ook een belangrijke rol waar het gaat om kennisuitwisseling. Het stedennetwerk zoekt samenwerking met andere partijen, zoals de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de G4, het IPO en Platform31.

Uit de krant