De nummer 1 op de lijst.
De nummer 1 op de lijst. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum wil tien meest onveilige verkeersplekken aanpakken

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gemeente Hilversum wil de komende jaren enkele verkeersonveilige locaties aanpakken. Daarvoor is de komende twee jaar 250.000 euro beschikbaar.  

Inmiddels is er een top 10 bekend van locaties of straten waar inwoners regelmatig over klagen. In het kader van de Structuurvisie Verkeer en Vervoer 2030 is afgesproken deze klachtenlocaties aan te pakken en tot een prioriteitenlijst te komen. Bij het opstellen van de top 10 is gekeken naar de verkeersintensiteit, de gereden snelheid en het aantal ongevallen.

Op de eerste plaats van deze lijst staat de rotonde Utrechtseweg-Diependaalselaan, gevolgd door de rotonde Utrechtseweg-Laapersweg-Gijsbrecht van Amstelstraat en spoorwegovergang Hoge Larenseweg ('Kleine Spoorbomen').

De top 10 bestaat verder uit de Naarderstraat ter hoogte van Foodhall Mout, de kruising Kleine Drift-Minckelersstraat-Pelikaanstraat, kruispunt Zuiderweg-Kleine Drift, kruispunt Snelliuslaan-W.C. Bradelaan, Diamantstraat, Gijsbrecht van Amstelstraat ten westen van Neuweg en Erfgooiersstraat ter hoogte van parallelweg. 

Voor het aanpakken van deze locaties is 150.000 euro in 2018 en 100.000 euro in 2019 beschikbaar. De gemeente Hilversum kan daarnaast in aanmerking voor de subsidie Kleine Infrastructuur van de provincie Noord-Holland.

Op 14 februari wordt het voorstel ter advisering aan het college behandeld in de commissie Verkeer en Beheer. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen bij de commissie inspreken.

Uit de krant