Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Brandweer was te laat bij brand Van Linschotenlaan'

Politiek

HILVERSUM - Bij de brand in een portiekflat aan de Van Linschotenlaan waarbij twee bewoners gewond raakten, was de brandweer te laat. Althans, de zogenaamde normtijden werden niet gehaald.

Dat meldt de SP Hilversum die daarom burgemeester Pieter Broertjes - voorzitter van de veiligheidsregio - morgenavond tijdens de raadscommissie om opheldering vraagt. De socialisten verwachten een uitgebreide evaluatie.

Bij de brand in de portiekflat- dit zijn risicovolle objecten waar de brandweer binnen zes (TS1) en respectievelijk acht minuten (TS 2) met twee tankauto's en een hoogwerker ter plaatse moet zijn - was de brandweer later ter plaatse dan was afgesproken. En dat terwijl de flat om de hoek ligt van de kazerne aan de Kamerlingh Onnesweg. 

De SP maakt zich al langere tijd zorgen over de ontwikkelingen binnen de brandweer. "Al vaker hebben wij onze zorg geuit over de gegarandeerd haalbare opkomsttijden, zeker nu een tweede tankauto of snelinterventievoertuig uit een ander dorp moet komen", aldus de partij.

Zo is Hilversum regelmatig afhankelijk van de brandweer uit Loosdrecht en ook Laren, waardoor de normtijden in gevaar kunnen komen. En zeker wanneer er slachtoffers zijn, kan dat desastreuze gevolgen hebben, is de gedachte. 

Uit de krant